Uw reisleider: Michel Albregts

Bijna tien jaar geleden ontstonden de eerste gesprekken met Campercentrum Nederland in Amersfoort, de officiële Nederlandse dealer van Volkswagen Campers. We spraken over een grote reis door Zuid- en Noord-Amerika voor hun klanten, met louter Volkswagen Campers. Als reisleider reed ik uiteindelijk in 2010, met tien campers, de epische PanAmericana; In zes maanden van Argentinië naar de Verenigde Staten! Een geweldige ervaring.

Op dezelfde manier boden we een camperreis naar Marokko aan en die werd in 2013 verreden. Kleinschalig, intiem en georganiseerd dóór een camperliefhebber, vóór camperliefhebbers.

De nieuwe reizen zullen vooral binnen Europa zijn. Er zijn zó veel plekken dichtbij Nederland die ik u graag wil laten zien. Deze Europa-reizen worden door mij voorbereid en begeleid. U kunt daardoor extra genieten van de reis, en bij onverhoopte technische problemen of andere calamiteiten is er voldoende kennis aanwezig om deze op te lossen.

Mijn eerste camper

Dat reizen en Volkswagen Campers uitstekend samengaan, ontdekte ik in de winter van 1989. Van het verdiende geld van mijn zaterdagbaantje kocht ik op mijn 19e mijn eerste Volkswagen Camper T2 uit 1974, die nog steeds in mijn bezit is. Samen met een schoolvriend toerde ik wekenlang door Europa en sindsdien heeft het reisvirus mij gegrepen en niet meer losgelaten. Dienstplicht hoefde ik niet te vervullen en zodoende werden voorbereidingen getroffen voor de eerste grote reis van mijn leven: Over land naar Australië!

Mijn reisvirus is behoorlijk besmettelijk!

De wereld over

De toenmalig geldende carnet de Passage regels – een soort verplicht paspoort voor de uitvoer van je camper – gooide roet in het eten dus werd de Volkswagen tijdelijk verruild voor een rugzak, waarbij ook de bestemming veranderde. Verdeeld over jaren werden de uithoeken van India tot en met Afrika opgezocht.

Later, toen de regels omtrent het wereldwijd reizen met de auto werden versoepeld, werd alsnog de Volkswagen Camper T2 ingezet voor grote reizen naar vrijwel alle continenten van de wereld. Vanuit Nederland naar Tibet en van Buenos Aires tot Las Vegas. Ook deed ik een reis met een stokoude Volkswagen Kever vanuit Kaapstad naar Angola.