OBD-slot: Wat is het? En waarom u nooit de sleutel moet vergeten

Wat is een OBD-slot?

Auto’s zitten tegenwoordig overvol elektronica, dat het rijden comfortabeler en veiliger maakt. Maar het heeft ook een keerzijde. Zo nemen autodiefstallen toe, doordat dieven binnen een minuut via de OBD-aansluiting software uitlezen en zo uw alarm uitschakelen en een nieuwe autosleutel programmeren. Gelukkig wordt dat met een OBD-slot voorkomen. Het is een stalen behuizing die over de aansluiting wordt geplaatst die je alleen kunt openen met een sleutel. Er is maar een nadeel: als u bij een onderhoudsbeurt de OBD-sleutel vergeet, kunnen wij niets uitlezen: geen storingen analyseren, geen updates doorvoeren en onderhoudsintervallen resetten! Ook een Wegenwacht kan bij motorpech onderweg dan niets doen. Zorg er daarom voor dat u de sleutel van uw OBD-slot altijd bij u hebt en meeneemt bij een onderhoudsbeurt.

Waar kan ik het obd-slot vinden?

hoe herken ik een OBD-slot?

Wilt u weten of u al een OBD-slot heeft? U kunt deze aan de onderkant van het dashboard, links van de stuurkolom vinden. Als u daar een slot ziet, dan is uw camper reeds voorzien van een OBD-slot. Ziet u die niet? Maak dan een afspraak in onze werkplaats. 

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Luchtvering voor een camper