Wat is het verschil tussen een Volkswagen California en een Westfalia Ford Nugget?

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de Volkswagen California en de Westfalia Nugget? Die vraag krijgen we regelmatig. In deze blog geven we u een antwoord op die vraag.

Allereerst: beide campers zijn van goede komaf, zowel Volkswagen als Westfalia behoren tot de premium camperbouwers op de markt. Dus met de kwaliteit zit het wel goed. Qua formaat zijn ze vrijwel gelijk. Allebei zijn ze voorzien van het slimme hefdak, dat de camper onderweg heel compact maakt en op de plek van bestemming veel extra woon- en slaapruimte biedt. De campers worden aangedreven door moderne Euro6 dieselmotoren. Laten we de campers eens nader bekijken.

Volkswagen California

De Volkswagen California is de meeste bekende camper ter wereld en heeft de meeste reiservaring aan boord. De indeling is beproefd met een zitbank die eenvoudig is om te bouwen tot een tweepersoonsbed, een complete keuken, meerdere kasten aan de linkerwand van de camper, een hefdak met daaronder een tweepersoonsbed, een zithoek met de twee draaibare voorstoelen en achterin veel opbergruimte. De Beach-uitvoering wijkt qua indeling iets af, met een extra compacte keuken en een driepersoonsbank. De California heeft zich over meerdere decennia bewezen in kwaliteit, functionaliteit, comfort en financiële restwaarde.

Westfalia Ford Nugget met hefdak

De Westfalia Nugget heeft ook een mooie historie. De camper bestaat al zo’n dertig jaar en heeft een mooie reputatie opgebouwd. De huidige Nugget is gebaseerd op de modern gelijnde Ford Transit Custom. Typerend voor de Nugget is de driepersoonszitbank zodat er in totaal vijf mensen mee kunnen reizen. Deze bank kan worden opgebouwd tot een ruim tweepersoonsbed. Onder het hefdak is er een tweede tweepersoonsbed, waarvan het matras wordt ondersteund door comfortabel verende Froli-schotels. Kenmerkend voor de Nugget is ook de L-vormige keuken, die bovendien achterin de camper is geplaatst. Het hefdak van de Nugget is daarom, anders dan bij de California, aan de achterzijde het hoogst. Voordeel van de Nugget-indeling is dat u zich van voor tot achter door de camper kunt bewegen. Wel wordt er daardoor wat ingeleverd op kastruimte.

Een aantal verschillen:

Nugget heeft een L-keuken achterin, de California een langskeuken in het midden
In de Nugget kunt zich van voorin tot achterin bewegen
De California heeft wat meer kastruimte
De Nugget heeft standaard vijf zitplaatsen, de California vier (California Beach: 5)
Het bovenbed van de Nugget is wat breder
Het benedenbed van de California is wat breder
De Nugget heeft extra comfortabele Froli-schotels onder het bovenbed
De Nugget heeft iets grotere tanks voor schoon en vuil water
De California heeft twee accu’s voor het woongedeelte, de Nugget één
De California heeft standaard twee buitenstoelen en buitentafel aan boord
De California is iets duurder in aanschaf, maar toont sterke restwaarden

 Volkswagen CaliforniaWestfalia Nugget
BasisconceptVolkswagen Transporter T6Ford Transit Custom
Lengte4900 mm4972 mm
Hoogte1990 mm1986 mm
Aantal Zitplaatsen45
Aantal Slaapplaatsen44
Schoonwatertank30 liter42 liter
Vuilwatertank30 liter42 liter
Separate camperaccuJa, tweeJa, één
Buitenstoelen en –tafelJaNee
Bedafmeting bovenbed2,00 x 1,20 m1,40 x 2,00 m
Bedafmeting benedenbed2,00 x 1,17 m1,91 x 1,30 m

Conclusie

De keuze welke camper het beste bij u past is heel persoonlijk en hangt vooral af voorkeuren en gebruik. Voor een goed oordeel raden we u aan om beide campers bij ons in Amersfoort te bekijken en eventueel te huren voor een ervaring in de praktijk.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.