De waterinstallatie van uw Volkswagen Camper. Check deze vooraf.

In uw California zitten twee tanks, resp. voor schoon en vuil water. Middels een pompje dat automatisch aanslaat als u het kraantje openzet, wordt er schoon water naar de kraan gepompt. Check voordat u op vakantie gaat of het kraantje nog werkt. Door vorst of lang niet gebruiken kan deze defect zijn geraakt. Maak ook vooraf de schoonwatertank open (daar hebben wij een speciale tool voor ontwikkeld), doe er vier Steradent tabletten in, sluit de tank, vul driekwart met water en ga een kwartiertje rijden, met veel bochten zodat het flink klotst. Zo reinigt u de tank. Daarna leegpompen, twee keer doorspoelen en vullen met schoonwater. Met een Silvertex zilverionen matje in de tank houdt u het water daarna een jaar schoon, zonder algvorming.

Ook de vuilwatertank vraagt regelmatig om reiniging. Anders gaat deze aankoeken en stinken. Ook daar kunnen vier Steradent-tabletten wonderen verrichten. Ga ook dan een kwartiertje rijden. Steradent kunt u ook gebruiken als nabehandeling. Bij een licht verontreinigde vuilwatertank is spoelen met liefst warm water voldoende.

Andere praktische watertips
Kies voor een extra lange en liefst platte waterslang. Praktisch is ook een opvouwbare emmer of een jerrycan met slang. Houd het water in de schoonwatertank zo koel mogelijk. Zet de kant waar de tank zit dus niet in de brandende zon. Kan het niet anders, gebruik dan het door ons ontwikkelde zonreflectiematje, dat u eenvoudig aan de buitenkant van de camper aanbrengt.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.