Pluijm’s camperrecepten: Lentesoep

We gaan u regelmatig verrassen met een heerlijk vakantierecept van Rene Pluijm. Deze maand voor het eerst met: Lentesoep!

Lentesoep is ook heerlijk in de zomer. Met verse doperwtjes, pancetta en dragon. Tsja, doperwtjes zijn er van half mei tot half juli en vers gedopt natuurlijk onweerstaanbaar, maakt niet uit hoe u ze bereidt! Dit is een eenvoudig te bereiden soep die ik zelf graag eet, ergens aan de bosrand in het hoge gras met een goed glas stuivend frisse witte wijn! Lekker als voorgerecht of bij de lunch met een crispy baguette.

  • Olijfolie: scheut
  • Sjalot: 2
  • Dragon: paar takjes
  • Doperwtjes: 400 gr, gedopt
  • Witte wijn: scheut
  • Bouillon: 1L  (kip of groenten)
  • Pancetta: 4 plakjes
  • Zout & Peper
  • Crème fraiche

Bereiding:  Verhit olijfolie en fruit sjalotjes glazig, voeg dragon en doperwten toe en roer een minuut om (bewaar wat erwtjes als garnituur). Blus met de witte wijn en laat deze verdampen. Dan de bouillon erbij, 15 minuten doorkoken op laag vuur. Hebt u een staafmixer aan boord dan kunt u de soep pureren. Anders de gare erwtjes door een fijne zeef drukken met behulp van een pollepel (dan hebt u een tweede pannetje nodig), de doperwtenpuree weer toevoegen aan de bouillon en goed doorroeren. Ondertussen bakt u de pancetta krokant in de pan op medium hitte, of op de BBQ! Breng op smaak en maak de soep af met wat rauwe erwtjes, paar blaadjes dragon een lepeltje crème fraiche en de pancetta. Ontdek en geniet!