De elektrische camper. Feit of fictie?

Wordt de toekomst het elektrisch rijden? Voor personenauto’s gaat het die kant op. Maar let wel: zonder forse fiscale voordelen zouden er hier nog weinig rijden! Uit onderzoek blijkt dat moderne dieselmotoren schoner rijden dan elektrisch en dat het omslagpunt pas ver boven 200.000 km ligt. Nieuwe technologische ontwikkelingen en politieke lobby’s zullen bepalend zijn voor het tempo waarin nieuwe aandrijvingen zullen doorzetten. Elektrisch in combinatie met waterstof? Biobrandstoffen? Beide hebben kansen.

Electrische Campers?
Bij compacte campers zijn het gewicht en de actieradius het grootste probleem. Een California met accupakket zal al snel de grens van 3.500 kg (gewicht van de camper plus maximum toegestane laadvermogen) passeren en dat vraagt van u een groot rijbewijs. Bovendien wilt u juist met een camper zorgeloos rondtrekken en lange afstanden maken. Dat is met een elektrische aandrijving vooralsnog niet haalbaar. De grotere compacte campers onder 3.500 kg, zoals de Grand California, hebben daar nog sterker mee te maken.

Wij denken dat de brandstofmotoren uiteindelijk verdwijnen. Maar zeker voor campers duurt dat nog wel een jaar of tien. Wie nu een camper koopt, kan het beste een moderne dieselaandrijving kiezen.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

De Volkswagen Grand California: Het grotere origineelNederlandse introductie Volkswagen California 6.1