Nederlandse introductie Volkswagen California 6.1

Binnen twee dagen na binnenkomst van de eerste exemplaren van de nieuwe Volkswagen California 6.1, werden klanten van Campercentrum Nederland uitgenodigd voor een exclusieve introductie. Daarmee was deze wereldwijd best verkochte camper voor het eerst in Nederland te zien en te ontdekken. Met een nieuw front en tal van slimme verbeteringen en verfraaiingen in het interieur. Ook op een aantal opvallende led-borden langs drukke snelwegen werd de aandacht op de California 6.1 gevestigd.

Uiterlijk vallen de bredere grille, de nieuwe voorbumper en de ledlampen meteen op. Deze lopen nu in lijn met het nieuwe design van Volkswagen. Net als voorheen is de California leverbaar in een moderne en tegelijkertijd nostalgische two-tone lakkering.

Achter het stuur zien we het (optionele) volledig digitale dashboard, uniek in de camperwereld. Ook is er keuze uit een aantal nieuwe touchscreen radio- en navigatiesystemen. In het woondeel, met voorzieningen voor vier personen, zien we slimmer gevormde kastjes, een extra comfortabele en beter ventilerende schotelveringen onder het bovenmatras en een nieuw ontworpen systeem voor verduistering.

Doordat de nieuwe California nu elektrische in plaats van hydraulische stuurbekrachtiging heeft, kan deze worden uitgerust met nieuwe rijhulpsystemen. Denk aan Lane Assist, waarmee de camper tussen de lijnen van de rijstrook blijft, zelfstandig remmen met actieve cruise control of automatisch uitwijken voor een dreigend ongeluk. Ook kan de California zichzelf in- en uitparkeren. Met Trailer Assist worden bewegingen van een slingerende aanhanger tegengegaan en word je geholpen bij achteruitrijden. Cross Wind Assist corrigeert zelfs koersafwijkingen als gevolg van harde zijwind. De nieuwe California 6.1 zet hiermee nieuwe maatstaven in veiligheid en comfort.

Bij de officiële Nederlandse introductie van de Volkswagen California 6.1 waren 80 man aanwezig.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

De elektrische camper feit of fictie?De week van Westfalia