Volkswagen onthult XXL op Caravan Salon Düsseldorf 2018

Amersfoort, 5 juli 2018 – Volkswagen heeft het studiemodel California XXL uit 2017 verder ontwikkeld tot een nieuwe en nu volledig productierijpe camper. Deze nieuwe en op de Crafter gebaseerde camper,  wordt voor het eerst gepresenteerd op de Caravan Salon Düsseldorf 2018 (24 augustus – 2 september).

In de nieuwe camper is duidelijk het strakke en frisse ontwerp van het studiemodel XXL terug te zien. Tegelijkertijd zijn er duidelijke paralellen met het design van de iconische Volkswagen California. De grote camper wordt ook in twotone kleurencombinaties leverbaar.

Het interieur profileert zich met sprekende kleurstellingen en praktische oplossingen. Zo zijn de badkamer (met douche en toilet), de keuken en het slaapgedeelte achterin zeer doordacht ingedeeld en puur afgestemd op een rijdend en reizend leven.

De Volkswagen California kwam in 1988 op de markt en was toen gebaseerd op de derde generatie van de ‘Bulli’, de Volkswagen-bus. Inmiddels zijn we al bij de zesde generatie en vierde Volkswagen onlangs de 30e verjaardag van de California én de 100.000e geproduceerde California. Bijzondere mijlpalen, die de California tot de meeste succesvolle camper ooit maken. Alle kennis die in de vele jaren is opgedaan met de Volkswagen California, is aangewend om de nieuwe, grote Volkswagen Camper in serieproductie te nemen en tot een succes te maken.

Meer details over deze nieuwe camper van Volkswagen zullen in de komende weken tot aanvang van de Caravan Salon Düsseldorf bekend worden gemaakt.

Volkswagen California schets buitenkant
Volkswagen California schets binnenkant opbergruimte
Volkswagen California schets binnenkant sanitair
100.000 geproduceerde Volkswagen California’sWereldprimeur: Grand California