Belgische Laurence Dewit kocht California in Nederland

Laurence Dewit uit België is Project Manager. Zij kocht in 2018 een nieuwe Volkswagen California Ocean bij Campercentrum Nederland. Op zich al opmerkelijk: waarom in Nederland? ”Ik woonde destijds in Amersfoort, maar was van plan om de camper in België te kopen, omdat ik daar weer ging wonen. Na een bezoekje aan de Belgische importeur was ik er snel uit: bij Campercentrum Nederland kopen en importeren naar België. In België hebben ze geen verstand van Volkswagen Campers. Ook de persoonlijke service en vriendelijkheid bij het Campercentrum is zo fijn, je bent er geen nummer. Alle reden om bij hen te kopen. Ik adviseer daarom alle Belgen om hun camper bij hen te kopen. Je krijgt er hier zoveel voor terug! En het importeren in België stelt helemaal niets voor, dat gaat zo gemakkelijk. Voor een nieuwe auto betaal je bovendien geen importkosten.

Voordat ik de California kocht, had ik nog nooit gekampeerd. Sterker nog, ik was nog nooit op een camping geweest! Mijn man en ik waren wel zeezeilers en zeilden al meer dan 15 jaar. Vooral in Nederland, maar ook in België, Frankrijk en Engeland. Het plan was er om een grote reis maken met onze zeilboot. De oceaan oversteken of zelfs een reis rond de wereld. Maar zover is het helaas nooit gekomen omdat mijn man overleed.

Ik ben toen op zoek gegaan naar een alternatief voor onze zeilboot. Iets waarmee je ook kunt avonturieren en wat ik ook gemakkelijk alleen zou kunnen. Ik droomde er altijd wel van om eens met de auto en een matras achterin er op uit te trekken. Zo kwam ik op het idee van een eigen camper.

Ik heb dit type camper gevonden op Pinterest en ben gaan zoeken waar je deze kon kopen. Omdat ik toen nog in Amersfoort woonde, kwam ik snel bij Campercentrum Nederland uit. Daar zag ik de California en heb deze meteen gekocht. Waarom? Omdat het zowat de kleinste onder de campers is! Heel gemakkelijk te besturen, supercomfortabel, overal te parkeren en ziet er niet direct uit als een camper dus je kunt ook stiekem ergens overnachten. De California rijdt als een personenauto en past ook nog eens in de kleinste dorpjes van Europa. Deze camper rijdt zo comfortabel dat ik er zonder problemen een hele dag in doorrijd als dat eens moet! En dan ook nog met een fantastisch bed aan boord!

Heel indrukwekkend vond ik de fabrieksreis naar Hannover die ik kreeg aangeboden van het Campercentrum. Daar zag je hoe de Volkswagen California wordt gebouwd. Je kunt het je niet inbeelden als je er niet geweest bent! Ik zou zo weer meegaan!

Ik heb in korte tijd al enkele landen bezocht: Noorwegen, Zweden, Denemarken, Duitsland, Nederland, België, Frankrijk, Spanje en Portugal. Elke plek heeft wel iets eigens, al springt Noorwegen er bij mij uit, omdat het mijn eerste trip was. Op twee foto’s zie je mijn California op het Kjul Strand bij Hirtshals in Denemarken staan. Er zijn in Denemarken veel plekken waar je met de auto op het strand mag. Overnachten op het strand mag in principe niet in Denemarken! Maar als er drie California’s staan die niemand tot last zijn, wordt daar niet moeilijk over gedaan. Dit is wel het ultieme gevoel van vrijheid! Voor deze zomer staat Italië op het programma: Toscane, Umbrië en Marche!

Kamperen doe ik zo weinig mogelijk op campings. Alleen als er iemand meereist, vind ik een camping wel prettig. Of als de was gedaan moet worden. Ik sta wel eens op camperplaatsen als het niet anders kan. Maar het liefst sta ik vrij! Aan een strandje of zelfs in een grote stad. Ik reis meestal alleen met mijn hond en sta nog niet op heel afgelegen plekken helemaal alleen. Ik heb een zonnepaneel op het dak waardoor ik mijn eigen stroom opwek en dus kan staan waar ik maar wil. Soms moet ik wel eens lachen om die grote campers die geen vrij stopcontact meer kunnen vinden. Je ziet de paniek dat het voedsel in hun koelkast en vriezer bederft. Ik heb zelf geen stroomkabel en ga die ook niet aanschaffen.

Ik combineer veel bezigheden met het camperen: wandelen, cultuur en ontdekken. Het is me nog niet gelukt een boek te lezen onderweg. Ook heb ik geen fiets mee, dat werkt niet met een hond. En sporten komt er ook niet van onderweg! Wel neem ik de volgende keer een Sup mee!

Fotograferen onderweg doe ik wel graag. Samen met het camperen geeft me dat een heerlijk gevoel van vrijheid, lekker je eigen gang gaan, je eigen koers uitzetten, leven in alle vrijheid met de luxe van de California bij de hand.

Mijn reizen leg ik vast ik een handige app: Polarsteps en ik plaats de mooiste foto’s op Instagram! Ook haal ik informatie van apps park4night, campercontact en Google Maps.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Reneé Pluijm met een VW California door Frankrijk