Bep en Mart van den Wildenberg “Wij willen heel Europa nog doorkruisen!”

Bep en Mart van den Wildenberg: “Wij willen heel Europa nog doorkuisen!”

Bep (66) en Mart (70) kochten hun California in 2015. Mart kampeert al van kinds af aan en dat bleef hij ook doen nadat hij Bep had ontmoet. In hun 45-jarig huwelijk passeerden tenten, een stacaravan, een vouwwagen en een tourcaravan. Toen de kinderen de deur uit waren, kwam er ruimte voor de droom van Bep: een eigen camper! Die wilde zij al veel eerder maar werd ontraden, vanwege de kinderen.

Bep: “We kwamen via een kennis in contact met het Volkswagen Campercentrum. Toen we daar waren, ontdekten we dat ze ook kleinschalige camperreizen organiseerden. Wij waren ervaren kampeerders maar onervaren camperaars. Dat leek ons de ideale manier om het rijden, reizen en leven met een camper te leren. We schreven ons in voor een reis door Schotland, een whisky-reis. Whisky zijn we geen fan van, maar het ging ons vooral om het (leren) camperen 😊.

Onze reizen
Schotland is echt een prachtig land met schitterende natuur en boeiende cultuur natuurlijk. Het reizen in zo’n kleine groep was heel ontspannen. We hebben ook bij iedereen in de camper mogen kijken. Zo leer je al snel om goed met weinig ruimte om te gaan. Wat je wel en vooral niet mee hoeft te nemen. Minder kleding bijvoorbeeld, al zijn wij niet van die types die twee weken in dezelfde outfit lopen. Na Schotland maakten we nog meer mooie reizen. Naar de Balkan (daarover later meer), en door Ierland, een prachtig en ongerept land waar je soms een halve dag niemand tegenkomt! Met Michel van Volkswagen Camperreizen trokken we ook door IJsland (unieke ervaring), Marokko (mooie natuur en heel vriendelijke mensen!) en later ook Corsica (ontelbare haarspeldbochten, maar met de California geen probleem!) en Sardinië. Het waren allemaal onvergetelijke reizen!

Corona-effect
Tijdens Corona bleven we wat dichter bij huis. Zo hebben we in Nederland de Elfstedentocht gedaan en trokken we door de Veluwe. Ook maakte we korte trips naar Duitsland en Frankrijk. Met een camper kan dat gewoon.

Onze volgende trips
Onze eerstvolgende reis is Sicilië. Op ons verlanglijstje staat ook nog een rondreis Letland, Litouwen , Estland, maar eerlijk gezegd willen heel Europa nog doorkruisen. Er gaat dus nog veel moois op ons pad komen!

Georganiseerde Volkswagen Camperreizen
Deze kleinschalige reizen kunnen we iedereen aanraden. Wees niet bang voor het groepsreizen. Niets moet, bijna alles kan en je bent helemaal vrij in je doen en laten. Michel Albregts is een ervaren reisleider en bereidt de reizen tot in de puntjes voor. Je volgt prachtige routes en vaak zijn er mooie en soms avontuurlijke excursies. Wij hebben zo veel gezien en er geen moment spijt van gehad! En als er onverhoopt onderweg iets misgaat, kun je vertrouwen op Michel, die regelt alles voor je.

Ontdekken in alle vrijheid
Reizen met de California geeft je vooral een gevoel van vrijheid. Je komt er overal mee en rijdt op weggetjes waar je met een grote camper niet eens aan moet denken. We ontdekken de mooiste bestemmingen en combineren het camperen met culturele bezoekjes, fietsen en wandelen. Overnachten doen we meestal op campings en soms op een camperplaats.

Over het Volkswagen Campercentrum
Het Volkswagen Campercentrum is een fijn en kundig bedrijf. Je voelt je er altijd welkom door de dames van de receptie. Het wachten op een reparatie is geen straf, het is er gezellig, ze hebben altijd koffie, thee en zelfs een fruitschaal op de leestafel, waar je ook mooie magazines over reizen vindt. Wil je niet wachten dan zijn er fietsen waarmee je naar het gezellige centrum van Amersfoort kunt gaan. En als Rob Marchal aanwezig is, maakt hij altijd een persoonlijk praatje met je. Iedereen is er vriendelijk en behulpzaam.

Leuke tip?
Wij zouden leuke en praktische tips voor het camperen of voor mooie bestemmingen op de website van het campercentrum wel gaaf vinden. We zijn nu lid van de NKC, Freelife en van de ANWB en halen daar veel informatie vandaan. Wij hebben een mooie reis gemaakt door de Balkaneilanden, u leest er alles over bij ‘Rond de Balkan’.

Meer weten over Volkswagen Camperreizen? U leest het hier.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.