Dromen moet je DOEN!

Sandra en Erik Dieleman hadden al jaren de droom om een camper aan te schaffen. Erik: “Wat het nou precies was en hoe het zou bevallen, ik wist het echt niet. Vooral een gevoel van vrijheid en ontspanning. De California had voor mij altijd al iets, zo’n kleinere, knusse camper. Toen drie van onze vier kinderen zelf op vakantie gingen, was de tijd rijp. En kochten we in 2015 onze eerste Volkswagen California!”

Erik en Sandra Dieleman werken allebei, zij als administratief medewerkster, hij in de ICT-consultancy. Automatisch rijst de vraag: hebben jullie dan wel genoeg tijd voor een camper? Erik: “Nooit genoeg natuurlijk en vooraf denk je dat je elk vrij weekend op pad gaat. Maar we hebben er toch al vier weken Frankrijk opzitten en verschillende korte uitstapjes. Voor mij is het precies wat ik had verwacht: totale ontspanning. In mijn werk moet ik veel regelen en organiseren en het is heerlijk om dat in je vakanties helemaal los te laten. Gewoon vertrekken met een ruw plan en onderweg wel zien waar we stoppen en slapen, en je laten verrassen door wat je tegenkomt.”

Toeval bestaat niet
“In maart 2015 kregen we bij toeval kaarten voor de CamperExpo in Houten. Dat waren voornamelijk grote campers waar we het na twee uur helemaal mee hadden gehad. We wilden een compacte camper die gemakkelijk rijdt, slim in elkaar steekt en knus leeft. Op de terugweg moesten we voor mijn hobby nog naar Groningen, en al rijdend over de A28 besloten we spontaan om even langs het Camper Centrum in Amersfoort te gaan. Toen was het heel snel duidelijk wat we wilden. We hebben nog wel even gekeken naar een jong gebruikte uitvoering, maar dat bleek in prijs naar ons idee toch te weinig te schelen. Daarnaast konden we met het Camper Centrum tot een goede overeenkomst komen over een nieuwe California met een zeer uitgebreid Freestyle pakket die we op een aantal punten ook nog verder konden aankleden naar onze eigen wensen. En leverbaar voor de zomervakantie. We waren er snel uit! Eindelijk was onze droom ingevuld!”

Via de Loire naar Bordeaux
“In de Loire kwamen we mooie plaatsjes tegen, zoals Le Mans, bekend van de autoraces en Tour met haar imposante kathedraal. Op de dag dat we ’s morgens vertrokken uit Tours, kwamen we onderweg in een klein dorpje een leuke vlooienmarkt tegen waar we ontspannen langs struinden. In het volgende plaatsje bleek een dorpsfeest aan de gang te zijn, waar we ook uitgebreid hebben rondgekeken en spellen hebben gespeeld op het marktplein. In de loop van de middag hebben we een camping opgezocht en dan ontdek je dat je die dag eigenlijk maar vijftig kilometer bent opgeschoten… en een hele leuke dag hebt gehad! Dat is precies het vakantiegevoel dat we zochten. Uiteindelijk kwamen we aan bij de Atlantische kust en het uitgezochte plaatsje van bestemming: Soulac-sur-Mer. Daar zijn we een week op de camping gebleven, tot groot plezier van onze zoon. En voor vader natuurlijk een prima uitvalsbasis om de vele Bordeaux wijnen te proeven en ontdekken.”

Minimale uitrusting
“Wat heb je onderweg nodig in je camper. Met de caravan waren we gewend veel mee te nemen. Bij de overstap naar de camper hadden we alles uitgezocht en de helft weggedaan. Toch kwamen we er onderweg achter dat we nog steeds teveel bij ons hadden. Tijdens de laatste week van onze reis door Frankrijk hebben we onze camper eens helemaal leeggehaald en kritisch bekeken wat we bij ons hadden en wat we ook daadwerkelijk nodig hadden. Zo hebben we bij thuiskomst toen nog eens de helft van de resterende helft weggedaan. Zo kom je tot een minimale uitrusting en houd je je camper ook beter opgeruimd.”

Over de Volkswagen California
“Voor aanschaf van onze California hebben we veel campers gezien, grote campers, maar ook tweedehands California’s. Maar ik wilde de camper helemaal naar onze wensen hebben. Die camper was dus niet te vinden. Onze camper heeft alles wat wij wilden. Verrijkt met een aantal accessoires, zoals een luifel, stoelhoezen, opbergzakken, hordeur en een kluisje. Kwaliteit staat in al mijn keuzes voorop. De California is in mijn ogen een perfecte camper voor rijden en reizen, die erg slim is ingedeeld en ingericht.”

Campercentrum Nederland: het gaat om de details
“Ik heb een voorkeur voor bedrijven die specialist zijn, alles weten van hun product en een topservice bieden. Het Campercentrum is zo’n bedrijf. Je merkt dat ze moeite doen om je als klant goed te bedienen, ook na de aankoop. Zoals met de informatieavonden. Natuurlijk kunnen er altijd zaken nog beter. De hordeur was niet helemaal goed bevestigd en het frontje van de kluis vloog er soms af. Kan gebeuren natuurlijk, maar het betekent wel dat je weer naar Amersfoort moet en dat ligt voor de meesten niet naast de deur. Dus daar kan het nog wat scherper.”

Campercentrum Reizen
“De reizen die het Campercentrum organiseert, vind ik een goed initiatief, maar zijn voor ons minder geschikt. Misschien in de toekomst, maar voorlopig gaan we graag helemaal onze eigen koers, zeker nu onze zoon nog meegaat. Maar toch… die reis naar Amerika in 2017 trekt me wel aan en zal ik zeker volgen.”

Bella Italia
“Volgend jaar kies ik de bestemming, en die weet ik al: Noorwegen. Maar eerst deze zomer naar Italië. Richting Toscane via Pisa en langs de kust via Genua weer terug. We kunnen niet wachten!”

Rondje IJsland met eigen camper!