Jachtcamper 4Motion

Jachtcamper 4Motion

Rob en Beatrice kochten een California 4MOTION voor hun bijzondere hobby!

Een bijzondere California voor een bijzondere toepassing. Beatrice en Rob kochten bij Campercentrum Nederland een nieuwe 4MOTION met een aantal speciale voorzieningen. Beatrice: ”Wij jagen veel en doen veel jachthondentrainingen. De jachtlocaties zijn vaak slecht begaanbaar en vragen om vierwielaandrijving. Ook neem je voor de jacht altijd erg veel spullen mee en moet er voldoende plek zijn voor onze vier Golden Retrievers. Kortom, we zochten een voertuig dat aan al deze eisen kon voldoen. En kwamen tot onze eigen verbazing uit bij de Volkswagen California. We kunnen er dus ook nog een lekkere kop koffie in zetten!”

Beatrice en Rob zijn beide tandarts en voeren al jarenlang samen een tandheelkundige praktijk. Het kamperen is hen bepaald niet vreemd. Beatrice: “Al vanaf mijn babytijd werd er gekampeerd en we hebben in mijn jeugd wel zo’n beetje alles met de tent gedaan. Ook nu kamperen we nog regelmatig en wisselen dat af met bijvoorbeeld stedentrips. Daarnaast boeken we wel eens een huisje, maar ja, dat blijft maar op diezelfde plek staan. Wij houden niet zo van zonbestemmingen en bij slecht weer zit je dan dus aan dat huis gekluisterd. Daarom huurden we ook wel eens een grote camper. Heerlijk vrij kamperen in de natuur en af en toe een camping bezoeken om weer even van de sanitaire voorzieningen gebruik te kunnen maken. We zijn op prachtige plekken geweest, zoals aan de rand van Europa, onder een vuurtoren aan de kust van Bretagne. Dat is wel echt genieten!”

Jagen en trainen

Beatrice: “Onze grootste hobby’s zijn jagen en jachthonden trainen. Dat betekent met een auto boordevol spullen, kleding en vier honden naar een jachtlocatie rijden en vandaaruit de bossen of velden in. Deze jachtlocaties liggen midden in de natuur en zijn voor gewone auto’s niet bereikbaar. We dachten eerst aan een grote personenauto met vierwielaandrijving, maar die bleek veel te klein. Toen overwogen we een busje. Ik herinnerde mij opeens een artikel in ‘Arts en Auto’, over de Volkswagen California. Eerlijk gezegd vreesden we dat die ook te klein zou zijn, maar we besloten toch te gaan kijken bij het Camper Centrum. We waren behoorlijk verbaasd dat alles erin paste. Deze camper is echt slim ingedeeld en elke centimeter is benut. Groot voordeel van de California is ook dat hij compact is en daarmee geschikt voor dagelijks gebruik. En natuurlijk ook dat je er in kunt slapen en koken. De 4MOTION vierwielaandrijving zorgt ervoor dat we de jachtlocaties goed kunnen bereiken. Enige wat we nog moeten uitvinden is of de bodemvrijheid bij extreem terrein voldoende is. Anders is luchtvering nog een optie, zij het een dure. Aanvankelijk keken we nog naar een gebruikte California, maar onze eisen waren daarvoor te specifiek. Dus werd het een nieuwe!”

Ook camperen!

“De California biedt voor ons het beste van twee werelden. Voor de jacht en natuurlijk om mee op vakantie te gaan. Dat laatste gaan we doen met veel korte en langere trips. Frankrijk maar ook Zweden staat op ons voorlopige lijstje. Frankrijk is een prettig camperland, waar je gemakkelijk overal kunt staan. Zweden is natuurlijk ook qua wild interessant, en misschien ontmoeten we wel een eland! Al heb je daar voor het jagen vooraf heel wat vergunningen nodig.”

 Prettige service bij aankoop

“Wij werken allebei en hebben daardoor overdag en in de weekenden weinig tijd. Daarom was het prettig dat we ook ’s avonds bij het Camper Centrum terecht konden. Richard Kompier heeft ons erg plezierig geholpen, met een uitgebreide uitleg en later ook met een proefrit. Ook de aflevering verliep prima en compleet. Het is wel zo dat er erg veel verteld wordt en je niet alles onthoudt. Richard gaf aan dat we altijd konden bellen of langskomen voor extra uitleg. Misschien is er nog een andere manier te bedenken om de info later nog eens te raadplegen, zoals een video. We kijken ook uit naar de technische informatieavond, waarvoor we ons hebben ingeschreven. Daarin komen ook veel praktische aspecten van de camper aan de orde hebben we begrepen.”

Praktische extra’s

“Tijdens de jacht word je vies en bij regenachtig weer soms héél vies. Wij, de honden, de spullen én de camper. Dus hebben we aan de achterzijde van de California een buitendouche laten maken, waarmee we de honden, maar ook laarzen en andere materialen kunnen schoonspoelen voordat ze de camper ingaan. Dat werkt perfect! De camper mag van ons aan de buitenkant gerust vuil worden, graag zelfs, dat past bij de jacht! Verder hebben we een verschuifbaar ladeblok ‘Calidrawer’ gekocht, dat over de bestaande rails van de California naar buiten kan schuiven en dus via de achterklep goed bereikbaar is. Heel praktisch! Tenslotte hebben we de camper op advies van Richard laten verzekeren bij Aveco en dat was een waardevolle tip. Ze zijn veel goedkoper en gespecialiseerd in campers. Ook krijg je dan een gratis campertijdschrift thuis. Alle andere informatie over campers halen wij meestal van internet. Samengevat zijn we erg tevreden over de manier waarop wij zijn geholpen en heel blij met onze nieuwe California!”

Door de woestijn met een VW California T6 - Camperen door Afrika en Zuid-AmerikaVan California Naar Columbus