Hoe houd ik mijn camper koel bij warm weer?

Wat kunt u doen om bij warm weer toch comfortabel te kamperen met uw Volkswagen California? We geven u graag wat tips.

Onze tips

1. Kies een schaduwrijke plek. Liefst onder bomen, want die reflecteren licht en warmte het beste. Let er wel op dat er voldoende hoogte is voor uw hefdak. Voorkom direct zonlicht op uw camper.

2. Reflecteer zonlicht op uw camper met speciale zonweringen. Zoals ISOLITE Outdoor raamisolatie van Brandrup, die speciaal is ontwikkeld voor de California 6.1. Deze houdt zonlicht buiten en kan ook in de winter als warmte-isolatie worden gebruikt. Ook voor de Grand California zijn er raamisolatiesets op maat. Met ISO-TOP hefdakisolatie isoleert u het tentdoek van het hefdak tegen warmte en in de winter tegen kou.

3. Ventilatie: ventileer uw camper. Open ramen en dakluiken om een luchtstroom te creëren en warme lucht te laten ontsnappen. Gebruik eventueel een ventilator om de lucht te laten circuleren. Met de AIR-SAFE kunt u de achterklep van uw California 6.1 of Caddy California inbraakveilig dag en nacht op een kier zetten en zo ventilatie in stand houden.

4. Kook niet tijdens de warme uren in de camper, dat maakt de camper onnodig warmer.

5. Bij hoge temperaturen warmt ook het water in de schoonwatertank op en dat betekent groei en vermenigvuldiging van bacteriën. U voorkomt dat goeddeels met het door ons ontwikkelde isolatiescherm, dat het water langer koel houdt. Wordt heel eenvoudig magnetisch aan de buitenzijde van de camper bevestigd. Let wel: zorg voor vertrek altijd voor een goede hygiëne van tank en leidingen.

6. De koelkast moet harder werken als de camper in de zon staat. Daarom ontwikkelden wij een reflecterende buitenisolatie, op de plek waar de koelkast zit. Deze wordt ook eenvoudig magnetisch bevestigd.

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen of bent u op zoek naar een specifieke accessoire? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

waterinstallatie_volkswagen_camper