Rustieke reisbestemmingen? Laat u inspireren door Bert Loorbach

2020 komt in zicht en daarmee ook het moment dat we de camper weer inpakken voor mooie roadtrips. Maar waarheen? Naar de zuidelijke zon van de Mediterrane landen? Naar het ruige Noorden? Of misschien de oostelijke landen van ons Europese gebied die steeds meer in trek raken?

Als uitgever van de gidsen Rustiek Kamperen (verkrijgbaar bij het Campercentrum) kom ik in veel landen, op zoek naar de mooiste kampeerplekjes. Elk land of gebied heeft haar eigen charme. En hoe lager het reistempo ligt, hoe meer je ziet. Dus stop soms even in die mooie dorpjes die je passeert en struin er even rond. Kan heel verrassend zijn. Natuurlijk wil je ook een fijne kampeerplek. Daar kunnen wij u heel goed bij helpen. Rustieke campings en compacte hefdakcampers liggen elkaar goed is gebleken. Kleinschalig, rustig, landelijk gelegen en no-nonsense campings, maar wel met dat vleugje charme en comfort. En als het kan met een leuk terras of restaurantje in de buurt.

Graag geeft ik u enkele tips en wens ik u veel plezier op uw volgende camperreizen. Als u van dit soort campings houdt, kijk dan ook zeker even naar onze Rustiek Kamperen gidsen, website en gratis app.

Tips:

België: neem niet de snelweg Luik-Luxemburg maar ga groen binnendoor via La Roche naar Bouillon en daar bij Sedan Frankrijk in. Onderweg fijn stoppen bij campings: Beau-Rêve (bij La Roche) en Maka (bij Bouillon) en Pont de Deulin (bij Hotton)

Duitsland: trek dwars door de Eifel, slaap bij Camping Drei Spatzen (Utscheid) en reis daarna deels langs de Moezel, camping Alf in Alf, en lekker even flaneren in het charmante Trier.

Frankrijk: vergeet de Péage en rij binnendoor. Bijvoorbeeld dwars door de prachtige Bourgogne met camping Domaine de Beauvoir, in de buurt van Auxerre, La Boutière, midden in de Morvan en Camping La Montgarnie (chez moi!) vlak bij de Loire. Zet je camper een paar dagen neer en ga heerlijk fietsen langs de voies vertes (groene routes).

Veel Camperplezier!

Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden.

Rustiek kamperen ItaliëOnline Werkplaatsafspraak maken bij Campercentrum Nederland stap 2