De Volkswagen California

De Volkswagen California is onbetwist de meeste bekende camper ter wereld. Er zijn al meer dan 160.000 exemplaren geproduceerd, die rijden en kamperen in alle werelddelen. En de populariteit van dit icoon neemt alleen maar toe, getuige de jaarlijkse productierecords in Hannover. Met ruim dertig jaar reiservaring aan boord steekt de California uiterst slim in elkaar en dat wordt door gebruikers ook keer op keer bevestigd. De California rijdt net zo gemakkelijk als een luxe personenauto. De praktische indeling is bewezen, alles zit op de juiste plek en elke centimeter ruimte is slim benut. Ook de bouwkwaliteit, toegepaste materialen en afwerking zijn van ongeëvenaard niveau. De California biedt reis- en verblijfruimte aan vier volwassenen, dankzij het slimme hefdak. De California wordt in drie uitvoeringen aangeboden, van de sportieve Beach tot de luxeuze Ocean. Onder de motorkap van elke California schuilt een stille, zuinige maar toch krachtige motor van maximaal 146kW/199pk, die altijd voldoet aan de Euro 6 emissie eisen. Actieve en passieve veiligheid is geborgd met de meest geavanceerde elektronische rijveiligheidssystemen. Het summum van rijplezier en avonturieren biedt de 4MOTION vierwielaandrijving, al dan niet gecombineerd met een DSG-automaat.

Uitvoeringen

Beach, Coast, Ocean

De California is er als sportieve Beach, comfortabele Coast of als luxueuze Ocean. De Beach heeft extra leefruimte door een kleinere keuken-unit en wat minder kastruimte. De California Coast en Ocean bieden volwassen kampeercomfort met een grote keukenunit, extra opbergruimte en een luxe, bij de Ocean zeer luxe, uitrusting.

Ervaar het zelf

Plan een proefrit

Voordat u een Volkswagen California aanschaft wilt u natuurlijk eerst weten hoe de camper rijdt. Maak daarom een afspraak voor een proefrit.

Van bus tot camper

Productie

Volkswagen is het enige automerk dat zelf campers bouwt. Maar hoe gaat het productieproces in zijn werk?