Westfalia Columbus

Door het hoge afwerkingsniveau, het gebruikt van hoogwaardige materialen en innovatieve technieken is de Columbus het topmodel in de buscampers van Westfalia. Het is een ruime buscamper in drie lengtes tot maximaal 6,40 meter, keuken, en gescheiden was- & toiletruimte. Door het optionele hefdak kunt u tot maximaal zes personen in de camper slapen. De E-aanduidingen hebben lengtebedden, de D-aanduidingen dwarsbedden. De bedden zijn vast, dus vragen ’s avonds geen ‘verbouwingen’. De achterste helft van het bed kan worden opgeklapt en maakt zo plaats voor bijvoorbeeld twee fietsen. De comfortabele tweezitsbank, met Isofix bevestiging voor kinderzitjes, verandert in een handomdraai in een derde bed (optie). Een ander slim detail is de uitschuifbare koelbox, die van binnen én buiten bereikbaar is. De warmwaterverwarming zorgt voor een extra behaaglijk binnenklimaat en optioneel is, middels het winterpakket, zelfs een verwarmde vloer leverbaar. De leefruimte in de Columbus voelt prettig aan en kent twee verschillende indelingen, waarbij u zelf uw keukenconfiguratie kunt kiezen. De 600/640 heeft de uitschuifbare koelbox en de 601/641 heeft een koelkast met vriesvak. De Columbus is gebaseerd op de Fiat Ducato en er is keuze uit vier zuinige en krachtige Euro 6 Multijet dieselmotoren van 115, 130, 148 of 177 pk.

Vanaf €60.330

Columbus 540D

Ruimtewonder op 5.40 meter

Compact, wendbaar en alles aan boord. Dat kenmerkt de Columbus 540D, die zelfs geschikt is voor dagelijks vervoer. Er is zelfs een unieke versie met hefdak leverbaar. De Columbus 540D is voorzien van een gescheiden badkamer, keuken, een vast tweepersoons bed met comfortabel verende en ventilerende Froli-schotels en koudschuimmatras, en een comfortabele zit voorin. De hefdakversie voegt daar nog een tweede tweepersoonsbed aan toe. De dieselverwarming en compressorkoelkast (65 liter) werken volledig zelfstandig en de keuken is van binnen en buiten goed bereikbaar. Praktisch is ook de variabele opbergruimte, voor bijvoorbeeld uw fietsen, in de camper. De hefdakversie voegt extra functionaliteit toe aan deze camper die echt alles biedt op 5.40 meter lengte.

Lengte: 5.413 mm
Breedte: 2.050 mm
Hoogte: 2.600 mm
Wielbasis: 3.450 mm
Schoonwater: 100 liter
Vuilwater: 100 liter

Bed hefdak: 2,00 x 1,35 meter
Bed achterzijde: 1,30/1,15 x 1,97 meter

Vanaf €64.770

Columbus 600D

Echte zes meter klasse

De Columbus 600D is een slim ingedeelde camper met een hoge wendbaarheid. Voor mensen die een niet al te grote camper willen maar wel perfect slaapcomfort, is dit de ideale camper. Daarvoor zorgt het tweepersoonsbed van 1,40 bij 1,97 meter, dat dwars achterin is geplaatst, met comfortabel verende en ventilerende Froli-schotels en een koudschuimmatras. Rondom het bed zijn praktische bovenkasten geplaatst. Een deel van dit bed kan worden opgeklapt voor veel extra ruimte achter in de camper. Voor twee fietsen bijvoorbeeld. Of het bed wordt opgeklapt en vervolgens naar achteren geschoven, waardoor er meer ruimte in de keuken ontstaat. De keuken is compleet uitgerust, met een 40 liter koelbox, een ronde wasbak, en een elektrische Piëzo-ontsteking op het tweepits gasstel. De apart te verwarmen badkamer is compact en compleet, met draaibaar toilet, douche, wastafel, uitklapbaar handdoekrek en kastruimte. De comfortabel voorgevormde tweezitsbank vormt samen met de gedraaide voorstoelen en ruime tafel een gezellige zithoek. Optioneel kan de bank in een handomdraai veranderen in een vlak gevormd derde bed. De bank heeft een breedte van 110 centimeter maar kan naar wens ook smaller worden uitgevoerd (90 cm), voor een betere doorloop. De Eberspächer dieselkachel zorgt voor een heerlijk binnenklimaat via warme lucht, vloerverwarming (optioneel) en convectoren. Overdag komt er veel daglicht binnen, via zijramen en dakluiken. ’s Avonds wordt het interieur verlicht met een sfeervolle en deels dimbare LED-verlichting en worden ramen en dakluiken verduisterd. In- en uitstappen wordt gemakkelijk gemaakt met het elektrisch uitklapbare opstapje bij de entree.

Lengte: 5.998 mm
Breedte: 2.050 mm
Hoogte: 2.600 mm
Wielbasis: 4.035 mm
Schoonwater: 100 liter
Vuilwater: 100 liter

Bed zitgroep: 1,10 x 1,80 meter
Bed achterzijde: 1,40 x 1,97 meter

Vanaf €64.770

Columbus 601D

Klaar voor lange reizen

De Columbus 601D is een slim ingedeelde camper met een hoge wendbaarheid. Voor mensen die een niet al te grote camper willen maar wel perfect slaapcomfort, is dit de ideale camper. Daarvoor zorgt het tweepersoonsbed van 1,40 bij 1,97 meter, dat dwars achterin is geplaatst, met comfortabel verende en ventilerende Froli-schotels en een koudschuimmatras. Rondom het bed zijn praktische bovenkasten geplaatst. Een deel van dit bed kan worden opgeklapt voor veel extra ruimte achter in de camper. Voor twee fietsen bijvoorbeeld. Of het bed wordt opgeklapt en vervolgens naar achteren geschoven, waardoor er meer ruimte in de keuken ontstaat. De keuken is compleet uitgerust, met een extra grote 95 liter koelkast met vriesvak die optioneel ook hoog geplaatst kan worden en daarmee extra kastruimte eronder creëert. In het keukenblad is een rechthoekige wasbak en een tweepits gasstel met elektrische Piëzo-ontsteking opgenomen. De slide-out keuken is handig en ook goed bereikbaar van buiten. De apart te verwarmen badkamer is compact en compleet, met draaibaar toilet, douche, wastafel, uitklapbaar handdoekrek en kastruimte. De comfortabel voorgevormde tweezitsbank vormt samen met de gedraaide voorstoelen en ruime tafel een gezellige zithoek. Optioneel kan de bank in een handomdraai veranderen in een vlak gevormd derde bed. De tweezits bank van de Columbus 601D is met 90 cm iets smaller dan die van de 600D, voor een betere doorloop. De Eberspächer dieselkachel zorgt voor een heerlijk binnenklimaat via warme lucht, vloerverwarming (optioneel) en convectoren. Overdag komt er veel daglicht binnen, via zijramen en dakluiken. ’s Avonds wordt het interieur verlicht met een sfeervolle en deels dimbare LED-verlichting en worden ramen en dakluiken verduisterd. In- en uitstappen wordt gemakkelijk gemaakt met het elektrisch uitklapbare opstapje bij de entree.

Lengte: 5.998 mm
Breedte: 2.050 mm
Hoogte: 2.600 mm
Wielbasis: 4.035 mm
Schoonwater: 100 liter
Vuilwater: 100 liter

Bed zitgroep: 0,90 x 1,80 meter
Bed achterzijde: 1,40 x 1,97 meter

Vanaf €68.010

Columbus 640E

Wie extra veel ruimte en (slaap)comfort wenst, kiest voor de Columbus 640E. Met zithoek, keuken, badkamer en twee grote eenpersoonsbedden, die met een optioneel tussenstuk veranderen in een riant tweepersoonsbed. Met comfortabel verende en ventilerende Froli-schotels en koudschuimmatrassen. Rondom het bed zijn praktische bovenkasten geplaatst. Ook in deze Columbus kan een deel van het bed worden opgeklapt. Daarmee ontstaat er achter in een flexibele ruimte voor zeker twee fietsen. Wordt het opgeklapte bed naar achteren geschoven, dan ontstaat er extra ruimte in de keuken. De 640E heeft in de keuken een uitschuifbare koelbox van 40 liter, een ronde wasbak en een tweepits gasstel met elektrische Piëzo -ontsteking. De apart te verwarmen badkamer is compact en compleet, met draaibaar toilet, douche, wastafel, uitklapbaar handdoekrek en kastruimte. De comfortabel voorgevormde tweezitsbank vormt samen met de gedraaide voorstoelen en ruime tafel (optioneel met extra blad) een gezellige zithoek. Optioneel kan de bank in een handomdraai veranderen in een vlak gevormd derde bed. De bank heeft een breedte van 110 centimeter maar kan naar wens ook smaller worden uitgevoerd (90 cm), voor een betere doorloop. De Eberspächer dieselkachel zorgt voor een heerlijk binnenklimaat via warme lucht, vloerverwarming (optioneel) en convectoren. Overdag komt er veel daglicht binnen, via zijramen en dakluiken. ’s Avonds wordt het interieur verlicht met een sfeervolle en deels dimbare LED-verlichting en worden ramen en dakluiken verduisterd. In- en uitstappen wordt gemakkelijk gemaakt met het elektrisch uitklapbare opstapje bij de entree.

Lengte: 6.363 mm
Breedte: 2.050 mm
Hoogte: 2.600 mm
Wielbasis: 4.035 mm
Schoonwater: 100 liter
Vuilwater: 100 liter

Bed zitgroep: 1,10 x 1,80 meter
Bed achterzijde enkel: 2,00 / 1,85 x 0,75 meter
Bed achterzijde dubbel (met opvulstuk): 2,00 / 1,85 x 1,97 meter

Vanaf €68.010

Columbus 641E

Klaar voor lange reizen

Wie extra veel ruimte en (slaap)comfort wenst, kiest voor de Columbus 641E. Met zithoek, keuken, badkamer en twee grote eenpersoonsbedden, die met een optioneel tussenstuk veranderen in een riant tweepersoonsbed. Met comfortabel verende en ventilerende Froli-schotels en koudschuimmatrassen. Rondom het bed zijn praktische bovenkasten geplaatst. Ook in deze Columbus kan een deel van het bed worden opgeklapt. Daarmee ontstaat er achter in een flexibele ruimte voor zeker twee fietsen. Wordt het opgeklapte bed naar achteren geschoven, dan ontstaat er extra ruimte in de keuken. De keuken is compleet uitgerust, met een extra grote 95 liter koelkast met vriesvak die optioneel ook hoog geplaatst kan worden en daarmee extra kastruimte eronder creëert. In het keukenblad is een rechthoekige wasbak en een tweepits gasstel met elektrische Piëzo-ontsteking opgenomen. De slide-out keuken is handig en ook goed bereikbaar van buiten. De apart te verwarmen badkamer is compact en compleet, met draaibaar toilet, douche, wastafel, uitklapbaar handdoekrek en kastruimte. De comfortabel voorgevormde tweezitsbank vormt samen met de gedraaide voorstoelen en ruime tafel (optioneel met extra blad) een gezellige zithoek. Optioneel kan de bank in een handomdraai veranderen in een vlak gevormd derde bed. De tweezits bank van de Columbus 641D is met 90 cm iets smaller dan die van de 640D, voor een betere doorloop. De Eberspächer dieselkachel zorgt voor een heerlijk binnenklimaat via warme lucht, vloerverwarming (optioneel) en convectoren. Overdag komt er veel daglicht binnen, via zijramen en dakluiken. ’s Avonds wordt het interieur verlicht met een sfeervolle en deels dimbare LED-verlichting en worden ramen en dakluiken verduisterd. In- en uitstappen wordt gemakkelijk gemaakt met het elektrisch uitklapbare opstapje bij de entree.

Lengte: 6.363 mm
Breedte: 2.050 mm
Hoogte: 2.600 mm
Wielbasis: 4.035 mm
Schoonwater: 100 liter
Vuilwater: 100 liter

Bed zitgroep: 1,10 x 1,80 meter
Bed achterzijde enkel: 2,00 / 1,85 x 0,75 meter
Bed achterzijde dubbel (met opvulstuk): 2,00 / 1,85 x 1,97 meter

Voor ieder wat wils

Bekijk de andere modellen van Westfalia

Is dit toch niet helemaal wat u zoekt? Westfalia heeft een aantal andere modellen. Bekijk het overzicht en laat u inspireren.

Heeft u een vraag? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.