Westfalia Sven Hedin

Een Volkswagen Westfalia geeft ons toch een mooi historisch gevoel. En zeker als het een Sven Hedin betreft. In 1978 kwam Westfalia met de eerste Sven Hedin, toen gebaseerd op de Volkswagen LT. De camper was jarenlang enorm populair en het is daarom goed dat hij weer terug is. De nieuwe en stoer ogende Sven Hedin is nu gebaseerd op de zes meter lange Volkswagen Crafter en is echt een camper voor langere tochten. Het interieur ademt met mooie materialen een fraaie afwerking de eigen klasse van Westfalia uit. De indeling is beproefd, met als opvallend aspect het uitklapbare voeteneinde (Pop-Out) van het dwars geplaatste tweepersoonsbed, waarmee het comfortabele bed twee meter lang wordt. Natuurlijk is er een afgesloten badkamer met douche en toilet, een luxe keuken met zelfs twee compressor koelboxen van 70 liter, een standkachel plus optionele vloerverwarming. Fietsen kunnen eventueel ook in de camper worden vervoerd. Deze naar de bekende Zweedse ontdekkingsreiziger vernoemde camper is ook geschikt voor gebruik in de wintermaanden. De Sven Hedin wordt aangedreven door een nieuwe generatie zeer zuinige euro 6 dieselmotoren met keuze uit 102, 140 of 177 pk met eventueel 8-traps automaat.

Doordacht

Woongedeelte

Zowel de voorstoelen als de tweezitsbank van de Sven Hedin zitten erg comfortabel. Wie af en toe heerlijk onderuit wil zitten, kiest voor de optionele loungefunctie. De eettafel kan optioneel worden vergroot met een tweede blad dat flexibel onderuit het standaardblad kan worden geschoven. In het woondeel zijn ook twee diepe bovenkasten geplaatst en kunnen er zelfs spullen worden opgeborgen in de dubbele vloer onder de tafel. Op meerdere plaatsen zijn er stroompunten en USB punten geplaatst. Ramen kunnen traploos worden open gezet en hebben standaard een fraaie hor en verduistering. Ook kan het dakluik (met verduistering) handmatig en traploos worden opengezet. De ruimte wordt verwarmd met een dieselstandkachel plus een optioneel separaat in te schakelen elektrische vloerverwarming.

Innovatief

Keuken

De ervaring van Westfalia is ook goed voelbaar in de keuken. Neem de slide-out koelbox van 70 liter, die heel slim over twee lades is verdeeld, boven elkaar. Ook van buiten zijn deze goed bereikbaar. Boven de koelbox is er nog ruimte voor een ruime besteklade met vier vakken. Het fraai afgedekte gasstel heeft twee pitten die niet te dicht op elkaar zitten en worden ontstoken met een Piëzo-ontsteking. Daaronder zijn er drie diepe en solide aanvoelende lades voor servies en pannen plus nog een ruime kast ernaast. Het wasbakje is rond gevormd en voorzien van een degelijke, draaibare kraan voor koud en warm water. De gastank is achterin in een aparte ruimte geplaatst en heeft maar liefst 6 liter inhoud.

Comfortabele nachtrust

Slapen

Over dwars slapen in de Sven Hedin wordt mogelijk gemaakt door een unieke en elektrisch bediende en geïsoleerde Pop-Out functie. Het bed wordt daarmee twee meter lang. Westfalia weet dat goed slapen bijdraagt aan een ontspannen vakantie en heeft een  verend en ventilerend ‘bed’ van Froli-schotels onder het koudschuimmatras geplaatst. De slaapruimte is sfeervol verlicht met LED-verlichting. Buitenlicht en lucht komen binnen via het dakluik en de achterramen, die traploos open gezet kunnen worden voor voldoende frisse lucht en ’s avonds te verduisteren zijn.

Fris voor de dag komen

Badkamer

In de badkamer treffen we een vast toilet en een warm water douche met een dubbele afvoer. De wanden bestaan uit een hoogwaardige en praktische glanzende kunststof, met geïntegreerde opbergvakken en een grote spiegel. De aparte verwarming voor deze ruimte geeft extra comfort. Via het dakluik valt er voldoende daglicht naar binnen. Dat de Sven Hedin ontwikkeld is voor langere reizen, bewijzen ook de grote watertanks: 100 liter voor schoon water en 84 liter voor vuil water. Optioneel is de badkamer uit te voeren met spiegeldeur. Hierdoor ontstaat een optische ruimer aanblik.

Voor de koude maanden

Winterpakket

Met het optionele winterpakket kunt u met de Westfalia Sven Hedin het hele jaar door comfortabel kamperen. In het winterpakket is onder andere uitgevoerd met:

  • vloerverwarming
  • 6kw dieselkachel
  • Extra verwarming convector
  • Verwarmbare leidingen en vuilwatertank
  • Extra isolatie achterdeuren, schuifdeuren en cabine

Details

Maten en gewichten

Lengte: 5.986 mm
Breedte: 2.040 mm
Hoogte: 2.800 mm
Wielbasis: 3.640 mm
Schoonwater: 84 liter
Vuilwater: 100 liter

Bed achterzijde: 2,00 x 1,36 meter

Voor ieder wat wils

Bekijk de andere modellen van Westfalia

Is de Sven Hedin niet helemaal wat u zoekt? Westfalia heeft een aantal andere modellen. Bekijk het overzicht en laat u inspireren.

Heeft u een vraag? Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op